Gyalog ünneplik a 150 éves Olaszországot

Gyalog teszik meg a Milánó és Nápoly közötti, gépkocsival 775 kilométeres távolságot Olaszország egységének 150. évfordulóján. A gyaloglás nem az autósztráda útvonalát követi.

MNO
2011. 05. 15. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 20-án indul útnak a Cammina, cammina (Járjál, járjál) évfordulós gyalogtúra, amely a szervezők számításai szerint másfél hónap alatt tudja jelképesen összekötni a Garibaldi és vörösingesei által 150 évvel ezelőtt Milánótól a nápolyi királyságig egyesített Itáliát.

Az útvonal Itália egykori és ma már ritkán használt országútjait követi: a milánói start után a gyaloglók a via Francigena középkori zarándokúton haladnak Pavia városától Rómáig. Elfelejtett településeket és műemlékeket érint az Olaszországot ismét felfedezni akaró kezdeményezés.

A gyalogláshoz akárki, az útvonal bármelyik pontján szabadon csatlakozhat, a részvétel ingyenes. Minden reggel nyolc órakor kezdődik az újabb szakasz, és naponta hat órát gyalogolnak. A szervezők azt remélik, hogy ha a tempó és az időjárás engedi, július 3–4-re megérkeznek Scampiába, a camorra bűnszervezet fellegváraként hírhedt nápolyi negyedbe, de a kihagyott szicíliaiak tiltakozása miatt már a folytatást tervezik. A gyaloglás programja a http://camminacammina.wordpress.com/calendario-e-tappe/ honlapon található.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.