Hadat üzent a dohánygyár

Hadat üzent az ausztrál kormánynak a világ egyik legnagyobb dohánygyártója: a British American Tobacco azzal fenyegetőzik, hogy jelentősen csökkenteni fogja termékei árát, ha Canberra kitart amellett, hogy uniformizálja a cigarettásdobozokat.

MNO
2011. 05. 17. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál kormány márciusban terjesztett elő dohányzásellenes törvényjavaslatot, amely a világ legszigorúbb jogszabálya lehet, ha elfogadják. A javaslat részeként a dobozokról eltűnnének a logók, és zöld színű felirat figyelmeztetné a dohányosokat az egészségügyi kockázatokra.

A British American Tobacco kampányt indított a tervek szerint jövőre életbe lépő törvény ellen, a vállalat szerint nincs garancia arra, hogy a szigorú szabályozás eredményeket hoz. David Cow, a cég ausztráliai képviselője úgy véli, a törvény hatására robbanás várható a feketepiacon. A vezető elmondta, lehetségesnek tartja, hogy a cég csökkenteni fogja termékei árát, hogy jobban fogyjon a cigaretta.

Az ausztrál kormány adatai szerint a kontinensnyi országban évente 15 ezer ember halálát okozzák a dohányzással összefüggő betegségek, a dohányosok kezelése évi 31,5 ausztrál dollárjába kerül az államnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.