Halálos áldozatot követelt az új internetes őrület

Hét emeletet zuhant és azonnal szörnyethalt egy ausztrál fiatal egy új internetes őrület miatt.

MNO
2011. 05. 16. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödik földrészen is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő planking (padlózás, deszkázás) lényege, hogy a vállalkozó szellemű fiatalok a hasukon fekve, merev testhelyzetben, leszorított karral fekszenek gyakran veszélyes, egészen valószínűtlen helyeken. A mutatványaikról készített képeket később feltöltik az internetre.

Ross Barnettnek, a queenslandi rendőrség illetékesének elmondása szerint a húszéves Acton Beale egy hét emelet magasan lévő erkély korlátján „plankingelt”, mielőtt a mélybe zuhant. Egy barátja megörökítette mutatványát. Az eset vasárnapra virradóra történt Brisbane-ben.

A hóbort azután kezdett igazán népszerűvé válni, hogy a múlt héten őrizetbe vettek egy rendőrautón fekvő fiatalt. Ezt követően a kevesebb mint tízezer tagot számláló ausztrál „plankingelők” Facebook-csoportja mindössze négy nap alatt majdnem százezer fősre duzzadt. Egyszer már Beale-t is őrizetbe vették egy internetre feltett képe miatt, amelyen egy rendőrautó csomagtartóján egyensúlyoz hason fekve.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.