Hangversenyzongorát vásárol Gyula

A Steinway márkacsaládhoz tartozó Boston típusú hangversenyzongorát vásárol Gyula önkormányzata közadakozásból.

MNO
2011. 05. 16. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagyinszki Zoltán, az adománygyűjtés egyik szervezője, a helyi önkormányzat munkatársa az MTI-nek elmondta: több mint két évvel ezelőtt kezdték meg a gyűjtést annak érdekében, hogy Erkel Ferenc szülővárosa beszerezhessen egy megfelelő minőségű hangversenyzongorát.

Azóta csaknem kilencmillió forint gyűlt össze, ám ez nem elegendő egy mintegy 20 millió forintba kerülő Steinway zongora megvásárlásához. A közelmúltban a gyártó cég budapesti képviseletétől ajánlatot kaptak, ha most megvásárolnak egy – a Steinway márkához tartozó és hasonló minőségű – Boston típust és a közeljövőben sikerül a hiányzó összeget is összegyűjteniük, akkor a szállító kicseréli egy Steinwayre a mostani hangszert.

A gyűjtésnél egyébként még a zongora billentyűinek nagy részét is „értékesítették”: az adakozók ugyanis egy-egy billentyűt 70 ezer forintért jelképesen megvásárolhattak, nevüket majd egy rézből készült tábla is megörökíti. Az új hangszer bemutatóját a következő hónap elejére tervezi a város egy koncerttel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.