Hat és fél évet kapott a rabló

Kirabolt a szomszédja egy idős asszonyt; a rendőrségi nyomozás után az elkövetőt egy héten belül bíróság elé állították, nem jogerősen hat év hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 05. 16. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedné Novodonszki Éva elmondta: az ózdi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett a bejelentés, amely szerint Királdon kiraboltak egy 82 éves nőt. A putnoki rendőrőrs nyomozói megállapították, hogy a sértett Sajóvelezdről busszal utazott haza, amikor 38 éves szomszédja felajánlotta segítségét. A férfi, miután hazavitte az asszony csomagjait, egy vélt sérelem miatt szidalmazni kezdte, majd a verbális agressziót tett követte. A férfi személyi szabadságában is megsértette a mozgásában korlátozott nőt, aki a földön fekve sokáig nem tudott segítséget kérni – ismertette a részleteket a szóvivő. Hozzátette: a támadó mindeközben a lakásban felkutatta áldozatának pénztárcáját is.

A rendőrség a 38 éves királdi férfival szemben személyi szabadság megsértése, könnyű testi sértés, magánlaksértés és rablás miatt indított eljárást, amelynek iratait vádemelési javaslattal megküldte meg az ügyészségnek. A bűncselekmény napjától számított egy héten belül a bíróság 6 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztést szabott ki a gyanúsítottal szemben, az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.