Ír földre lépett a királynő + Képek

Négynapos állami látogatásra Írországba érkezett kedden II. Erzsébet királynő, akinek személyében éppen száz év után először lépett a jelenlegi Ír Köztársaság földjére brit uralkodó. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/784542" target="_blank">• A pokolgép ellenére utazik a királynő</a></strong>

MNO
2011. 05. 17. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb a királynő nagyapja, V. György király látogatott az akkor még a brit korona fennhatósága alá tartozó Írországba, 1911-ben. A 85 éves királynő és férje, a 90 éves Fülöp edinburghi herceg dublini látogatását példátlan biztonsági intézkedések kísérik. A négynapos látogatás rendjére 8500 rendőr és katona ügyel, köztük a Scotland Yard különleges kiképzésű, kifejezetten a királyi család védelmére kialakított osztagának 120 tagja, akik fegyveres szolgálatot teljesítenek az uralkodói házaspár programjában szereplő írországi helyszíneken.


A látogatás előestéjén működőképes pokolgépet találtak egy autóbuszon Dublin közelében; a szerkezetet az ír hadsereg tűzszerészei ellenőrzött robbantással megsemmisítették. A brit külügyminisztérium szóvivője kedden bejelentette, hogy az incidens nyomán sem változik a királynő és férje írországi látogatásának programja.


Fotó: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.