Ismét megnyílik a sátoraljaújhelyi határátkelő

Júniusban, három évtized után ismét megnyílik az autósok előtt Sátoraljaújhely belvárosában a magyar–szlovák határ – írta az Észak-Magyarország szombaton.

MNO
2011. 05. 14. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A térség lakói Magyarország schengeni csatlakozása óta vártak erre, eddig csak gyalogosok és kerékpárosok kelhettek át a magyarországi és a szlovákiai Újhelyt kettéválasztó Ronyva patak fölött átívelő hídon, júniustól már személyautóval is át lehet haladni itt – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

Hörcsik Richárd, a zempléni térség fideszes országgyűlési képviselője az újságnak azt nyilatkozta: miután hatályba lép a Magyarország és Szlovákia külügyminisztere által a héten aláírt kormányközi szerződés, megnyílhat az átkelő az autósok előtt is, ám a kamionosoknak továbbra is kerülniük kell.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.