Iti kiszagolta az illegális cigarettát Cigándnál + Képek

Egy ukrán férfi autója hátsó ülésének háttámlájába rejtett négy és fél karton adójegy nélküli cigarettát, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Cigándnál „lekapcsolták”. Iti, a pénzügyőrök cigarettakereső kutyája szagolta ki a rejtekhelyen lévő szállítmányt. Az autó tulajdonosát előállították. A férfi gyorsított eljárásban pénzbüntetést kapott jövedéki törvénysértés miatt – tájékoztatta portálunkat Varga Zoltán, a NAV észak-magyarországi regionális szóvivője.

Tolcsvai L. László
2011. 05. 10. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves ukrán férfi a záhonyi határátkelő után, még hazájában vásárolta az illegális cigarettákat – fogalmazott Varga Zoltán. Majd a szóvivő úgy folytatta: miután elrejtette az ülés háttámlájába az árut, továbbindult Sárospatak felé. A cigándi Tisza-hídnál viszont megállították a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Az ukrán rendszámú Volkswagen Passat átvizsgálásában Iti, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság cigarettakereső kutyája is komoly segítséget nyújtott a járőröknek.


A kutya szagolta ki az illegális szállítmányt, 46 csomag ukrán zárjegyes Viceroy cigaretta került elő az ülésből.


Az autó tulajdonosát a pénzügyőrök előállították és gyorsított eljárásban lefolytatták ellene a jövedéki törvénysértés miatt indult eljárást. A cigarettákat a pénzügyőrök elkobozták, a férfi pedig pénzbüntetést kapott.

Miként arról Varga Zoltán beszámolt, az ukrán–magyar határátkelőhelyek közelében folyamatosan ellenőriz a NAV mélységi ellenőrzési csoportja, s egyre több csempészárut foglalnak le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.