Jelentős károk a borsodi gyümölcsösökben

Jelentős károk keletkeztek a május 7–8-i hirtelen lehűlés miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyümölcsösökben is – írta az Észak-Magyarország kedden.

MNO
2011. 05. 10. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A májusi fagy több mint kétezer hektárnyi gyümölcsöst károsított a megyében, a Bodrogközben és a Csereháton volt a legnagyobb pusztulás, a károsodás mértéke ezen térségekben 80-100 százalékos, jószerivel minden termés odalesz az idén, a kár pontos értékét ugyanakkor még nem összegezték – olvasható a megyei napilapban.

A cikk azt is megemlíti, hogy a kajszibarackjáról híres Göncön és környékén egyes termelők füstöléssel és fagyvédelmi permetezéssel sikeresen védekeztek, ennek köszönhetően vélhetően nem marad barack nélkül a piac.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.