időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Jön az utolsó Crichton-regény

MNO
2011.05.23. 19:34

Ősszel jelenik meg Michael Crichton utolsó, Micro című regénye, amit az elhunyt szerző helyett Richard Preston fejezett be.

A Jurassic Park, Az Androméda-törzs és számos további világsikert aratott regény írója, Crichton 2008-ban hunyt el. A Harvardon végzett és az orvostudományban is járatos író bestsellereinek témáit tudományos alapossággal dolgozta fel, a techno-thriller mesterének tartották. Haláláig a Micro kéziratának egyharmad részével készült el.

A HarperCollins vasárnap jelentette be, hogy novemberre tervezik a regény kiadását. A thriller egy Hawaiin működő biotechnológiai vállalatról szól, szereplői végzett diákok, akik veszélybe kerülnek egy esőerdőben. Preston nevét leginkább az Ebola-vírusról szóló, Halálzóna című tényfeltáró riportregény nyomán ismerik az olvasók. A Crichton-regény befejezésére vállalkozó szerző elhunyt kollégája vázlatait, kutatási anyagait és feljegyzéseit használta fel a munkához.

– Visszautasíthatatlan ajánlatnak tekintettem a felkérést – fogalmazott Preston, hozzáfűzve, hogy a munkával Crichton nagysága előtt is tisztelegni akart. Crichton halála előtt elkészült utolsó könyve, a XVII. században játszódó, Kalózvizeken című kalandregény két évvel ezelőtt jelent meg.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.