Késsel szúrta agyon a férjét

Megkezdődött kedden Kecskeméten annak az 52 éves helyi nőnek a pere, aki egy szóváltást követően késsel megszúrta a férjét; a férfi a helyszínen meghalt.

MNO
2011. 05. 17. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A per tárgyalása a vádirat ismertetésével kezdődött meg, majd Tanítóné Nyúl Erika Mária vádlott meghallgatásával folytatódott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A vádlott szabadlábon védekezik. A megyei főügyészség a kecskeméti nőt emberölés bűntettével vádolja. A vádirat szerint a nő és a férfi kapcsolata a bűncselekmény elkövetése előtt két évvel romlott meg, mivel a férjnek nem volt állandó munkahelye, és jövedelmük nagy részét italra, játékgépre költötte. A férfi ittas állapotban többször is bántalmazta az asszonyt, aki 2010 januárjában kérte a bíróságon házasságuk felbontását.

Az asszony és válófélben lévő férje 2010. május 29-én otthon bort ivott; a nő közepes, a férfi pedig súlyos alkoholos befolyásoltság állapotába került. A férfi kötekedni kezdett feleségével, majd 7 éves, örökbefogadott gyermeküket kezdte szidalmazni és ráncigálni. Az asszony a kislány védelmére sietett, és egy 12 centiméter pengehosszúságú kést a férfi felé tartott, hogy azzal távol tartsa őt a gyerektől. Miután a férj továbbra is támadólag lépett fel, a nő megszúrta őt. A szúrás következtében mellűri vérzés alakult ki, emiatt a férfi a helyszínen meghalt. A büntetlen előéletű, könyvtárosként dolgozó vádlott a bíróság előtt vallomást tett.

A nő azt mondta: ittas férje egy hangos szóváltást követően „lépett bele” az általa védekezésül maga elé tartott késbe, ő nem akarta megölni. „A kés azért volt a kezemben, hogy védjem magamat és a gyereket” – közölte, hozzátéve: ezt követően rohant segítséget hívni a közeli presszóba. A mentők gyorsan kiértek a helyszínre, a rendőröket ők értesítették. A nő vallomásában kitért arra, hogy a rendőrök vérvételre kórházba szállították, majd a rendőrségen kihallgatták. Ott mondták el neki, hogy a férje meghalt. „Sajnálom, hogy így történt, nem érzem magam sem gyilkosnak, sem bűnösnek” – mondta a vádlott. A bíróság tanúk meghallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.