Két és félszeres túljegyzés a kincstárjegypiacon

Az előző hetinél alacsonyabb, de még mindig jó két és félszeres túljegyzés mellett a meghirdetett összeggel megegyező ötvenmilliárd forintért értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet heti rendszeres keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az aukciós hozam kissé csökkent az előzőhöz képest, de a másodpiaci referenciahozam felett alakult ki.

MNO
2011. 05. 17. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forint értékben hirdetett meg D110824 jelű, 2011. augusztus 24-én lejáró, 3 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 127,242 milliárd forint ajánlatot tettek a papírra, szemben a múlt heti 169 milliárd forintos és a két héttel ezelőtti, 170 milliárd forintos jegyzési érdeklődéssel.

Az előző két hétinél nagyobb kereslet 3 hónapos diszkontjegy-aukción egyszer volt az idén, február közepén, amikor a meghirdetett 45 milliárdnyi 3 hónapos diszkontjegyre 173 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.

A keddi aukción 5,91 százalékos átlaghozam alakult ki, egy bázisponttal alacsonyabb a múlt heti aukció 5,92 százalékos átlaghozamánál, de 4 bázisponttal magasabb a hétfői 5,87 százalékos 3 hónapos referenciahozamnál, amelyet egy négy héttel később lejáró sorozatra számoltak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.