Két jelentkező akadt

Ketten adtak be pályázatot a felszámolás alatt álló salgótarjáni öblösüveggyár megvételére, de mivel mindkét jelentkező viszonylag alacsony árat fizetett volna, a pályázatot érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították – mondta Balázs Miklós felszámoló az MTI-nek kedden.

MNO
2011. 05. 17. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Miklós közölte: 630 millió forintos irányárért hirdették meg a kétmilliárd forintos tartozással bíró gyárat. A pályázatokat a hitelezői választmány bevonásával vizsgálták meg, és úgy látták, hogy érkezhetnek jobb ajánlatok is – tette hozzá. A pályázatokban szereplő összegeket a felszámoló nem kívánta nyilvánosságra hozni. Ez volt a negyedik olyan kiírás, amikor egyben hirdették meg értékesítésre a gyárat, a korábbiakra senki nem adott be pályázatot.

Balázs Miklós hozzátette: várhatóan június közepén hirdetik meg az ötödik pályázatot, és bíznak abban, hogy az már valóban eredményes lesz, mert újra megjelentek a korábbi érdeklődők is. A felszámoló azt is elmondta, hogy folyamatosan hirdetik a készletet is, ennek eladásából már közel harmincmillió forintot utaltak át a zálogjogosult hitelezőnek. A jogvita alatt álló, 120-130 millió forint összegű készletet jogerősen visszaperelték a volt tulajdonostól, az ugyanis követelés fejében magának kiszámlázta ezt – tette hozzá.

Az R-Glass Hungary Kft. néven működő salgótarjáni öblösüveggyár felszámolása 2009 szeptembere óta tart. A cég akkor már szlovák tulajdonban volt, miután egy korábbi felszámolási eljárásban a losonci R-Glass vásárolta meg 2006 októberében. A gyár akkor 277 embert foglalkoztatott, jelenlegi állományi létszáma 12 fő.

Az öblösüveggyár volt és jelenlegi dolgozói év elején levélben kérték az R-Glass megmentését a miniszterelnöktől, a Nemzetgazdasági, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Márciusban a gyár megmentéséért, a termelés újraindításáért tüntettek Salgótarjánban. A demonstráción Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke azt mondta: minimális állami pénz bevonásával talpra lehetne állítani a gyárat, amelynek felelős gazda kell, az pedig nem lehet más, mint a magyar állam.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.