Értékelésük szerint az övék a világon az első sör, amely kiállja a súlytalanság próbáját: zamatos az élvezete az űrben is, pedig ott a nyelvpüffedés miatt az ízlelőbimbók kevésbé érzékenyek. Ezért aztán a két ausztrál a szokásosnál testesebbnek, ízesebbnek és erősebbnek mondja űrsörét. A próbaivás már megvolt, igaz, nem az űrben. Súlytalansági útszakasszal szolgáló repülőútra fizettek be Floridában, és a gépre magukkal vittek külön kóstoló embert egy gravitáció-szakértő személyében. Nem itták le magukat a sárga földig, bár a kóstolónak sikerült súlytalanság közben csaknem egy teljes liter űrsört felhajtania.
Az első nagy kihívás az üvegnek a szájon tartása volt. A második a sör „kicsalogatása” a palackból. Az űrsörfőzde további problémája, hogy a folyadék és a buborék nem különül el megfelelően súlytalanságban. Mindezek miatt a sör ugyan ízre jól vizsgázott, de további finomításra van szükség például fogyaszthatóságának megkönnyítésében, és kísérletek kellenek az alkohol hatásának teszteléséhez is súlytalanságban, mivel már repülőúton – kisebb gravitációban – is másként szívódik fel a szesz a szervezetben, mint a Földön.
(MTI)
Napi balfék: Nem jó, Petike, pedig mennyit gyakoroltunk együtt!