Kilenc gyilkossággal „intézték el” a politikai viszályt

Kilenc halottja van egy helyi választási viszálynak a mexikói Oaxaca államban, Santiago Choapan településen – közölték szombaton a mexikói hatóságok.

MNO
2011. 05. 15. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi rendőrség a gyilkosságokat – a kilenc áldozatot tőrbe csalták és lelőtték a Santiago Choapanba vezető úton, ahova a választási előkészületek céljából tartottak – az önkormányzati választásokkal hozza összefüggésbe, amelyeket tavaly tartottak itt, de a számos szabálytalanság miatt érvénytelenítettek, s újakat írtak ki.

A Veracruz állam határán fekvő településen két politikai csoport vetélkedik egymással a hatalomért, az egyiket Dámaso Nicolás – az Intézményes Forradalmi Párt (PRI) volt önkormányzati képviselője – családja irányítja, míg az ellenlábasok vezetője César Mateos, a baloldali Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) jelöltje. Mateos azzal vádolta Nicolást, hogy „kiskirállyá lett, akinek családja mindig is ragaszkodott a hatalomhoz, s most, amikor mások is rész akarnak vállalni benne, ellenállnak, s ezért őket tekintjük felelősnek ezért az erőszakcselekményért”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.