Kirabolták a dán jégkorongozókat

Meglopták a szlovákiai világbajnokságon szereplő dán jégkorongozókat a pozsonyi Tatra szállodában. Az okozott kár értéke megközelíti a 40 ezer eurót – közölte a helyi rendőrség.

MNO
2011. 05. 09. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ismeretlen tettes szombaton kora este hatolt be 13 hotelszobába, ahonnan elsősorban laptopokat, iPodokat és iPadokat, parfümöket, napszemüvegeket és készpénzt vitt el. A „meglátogatott” szobákban dán jégkorongozók és VIP-vendégek, illetve egy finn házaspár lakott. A lopást csak késő este vették észre, amikor a játékosok visszatértek a stadionból a szobáikba.

A dán válogatott vezetése azonnal tájékoztatta az esetről a Nemzetközi Jégkorong-szövetséget. Kim Pedersen dán menedzser szerint a csapatot ért kár értéke mintegy 35 ezer euró. A finn házaspárnak egyebek között 1550 eurója tűnt el készpénzben. A dánok ugyanakkor közölték: még fontos mérkőzés áll előttük, ezért nem kívánnak nyilatkozni az ügyben a sajtónak. Hétfőn Pozsonyban a házigazda szlovákokkal mérik össze tudásukat.

„Rendkívüli módon bánt minket a kialakult helyzet. Azonnal felhívtuk az összes érintett szállodát, hogy erősítsék meg a belső ellenőrzéseket és felügyeletet. Az eset már a rendőrség kezében van, reméljük, sikerül megtalálni a tettest” – jelentette ki Igor Nemecek, a szervezőbizottság elnöke rendkívüli sajtóértekezleten vasárnap.

A Tatra luxusszálló vezetése biztosította a kárvallottakat, hogy veszteségeiket maradéktalanul megtéríti. Frantisek Peczár pozsonyi rendőrségi szóvivő a lopás tényét megerősítette. Szerinte a tettest háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.