„Kiszagolnák” a cunamit

Sikeres tesztelésen esett át Vietnamban az ország első szökőárriadó-rendszere.

MNO
2011. 05. 16. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teszt összesen két figyelmeztető állomást érintett a Vietnam középső részének partvidéke mentén telepített tízből – közölte a rendszer kialakítását végző cég hétfőn. Tíz perccel azután, hogy beérkeztek a jelek, felharsantak a lakosságot figyelmeztető szirénák. „Minden jól ment, ahogy terveztük” – mondta Dinh Duc Thang, a vállalat képviselője. A többi állomást az év hátralévő részében tesztelik.

Vietnamban a Délkelet-Ázsiát megrázó 2004. december 26-i cunamit követően kezdtek bele a figyelmeztetőrendszer kiépítésébe. Az óriási természeti katasztrófa legkevesebb 220 ezer ember életét követelte, bár Vietnamban nem szedett áldozatokat. Az ázsiai országban azonban gyakoriak a földrengések, a kormány ezért szorgalmazza, hogy Vietnam jól felkészült legyen a katasztrófákra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.