Komoly projektek kerültek napirendre

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) csütörtökön fogadta a kínai Csungking tartomány kormánya külgazdasági bizottságának alelnökét, a félnapos szakmai egyeztetésen elsősorban logisztikai jellegű projektek kerültek szóba – közölte a HITA pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 13. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16 tagú, gazdasági és közigazgatási szakemberekből álló kínai küldöttséggel a hivatal szakemberei arról tárgyaltak, milyen vállalati kör érdekelt abban, hogy magyarországi telephelyről, vagy Magyarországon keresztül juttassa el áruit Kínába. A közlemény szerint a Kína és Európa között kiépített, és már működő vasútvonal azért nagy jelentőségű, mert így 16 napra csökkenthető az áruszállítás ideje.

A hivatal jelentős segítséget nyújthat a magyar exporttörekvésekhez, elsősorban mezőgazdasági technológiák, ipari kemencék, járműipari összeszerelő sorok, ipari hegesztőgépek és vízgazdálkodási környezetvédelmi technológiák kivitelét támogatva – idézi a közlemény Kerekes Györgyöt, a HITA elnökhelyettesét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.