Komolyan enyhítheti a lánctartozásokat az új rendszer

Enyhítheti a lánctartozásokból, körbetartozásokból származó problémákat egy Európa-szerte több országban – köztük Magyarországon is – június 30-án induló új szolgáltatás, a HONEM tartozáskiegyenlítő rendszer, amelynek segítségével a cégek a múltban keletkezett lejárt követeléseiket a jelenben fennálló tartozásokra fordíthatják.

MNO
2011. 05. 18. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartozások gyakran egy irányba mutatnak, így azokat nem lehet kompenzálni. A nevadai székhelyű P2P Money cég által kidolgozott szolgáltatás lényege, hogy a vállalkozások egy internetes rendszerben rögzíteni tudják elismert, ki nem fizetett követeléseiket, a HONEM rendszer pedig kapcsolatot keres a számlák között, és összevezeti a tartozásokat, valamint a követeléseket, így a lánctartozás enyhülhet – ismertette Németh Szabolcs, a P2P Money Europe Inc. vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A lánc- és körbetartozások, amelyek összege Magyarországon elérheti az 1000 milliárd forintot, elsősorban a sor végén álló mikro-, kis- és középvállalkozásokat sújtják – mutatott rá a tájékoztatón Vadász György, a Magyar Iparszövetség (IPOSZ) ügyvezető társelnöke és Bisztray-B. György, a Kis- és Középvállalkozások Egyesületének elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.