Körmendy Zsuzsanna: A pucér tőke

MNO
2011. 05. 17. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körmendy Zsuzsanna: A New York-i szállodafolyosón meztelenül szaladgáló valutaalap-elnök olyan szimbóluma lesz korának és az elnöklete alatt álló intézménynek, hogy az erről a korról szóló szakkönyvek tíz év múlva ezzel a képpel fogják indítani a különböző közgazdasági alapokon álló elemzéseiket. Az IMF-nek végre tudomásul kellene vennie, hogy nem minden uniós ország látja bennük a mentőangyalát. Sőt, vannak, akik vesztük jelét látják, rabságuk előszelét érzik az IMF újabb és újabb hitelnyújtási ajánlkozásában. A mentőangyal nem száguld kivont karddal szállodafolyosókon, színes bőrű szobalányok után. Dominique Strauss-Kahn úr megtette a világsajtónak azt a szívességet, hogy saját szervezetének perverz bírvágyát hajlandó volt megszemélyesíteni. A pantomim bárhol bemutatható. Görög amfiteátrumban éppúgy, mint a Spanyol Nemzeti Színházban.

(Magyar Nemzet, 2011. május 17.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.