Körmendy Zsuzsanna: Kulturált önfelszámolósdi

MNO
2011. 05. 14. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Anett azonban elevenébe vágott, mert mindjárt az elején megkérdezte, mit jelent az, hogy az MSZP kilencórás frakcióülésén „kulturált Gyurcsány-ellenes hangulat” alakult ki. Fontos volt Bárándy véleménye, nehogy azt higgye a néző, hogy Gyurcsánytól elvették a szalvétát, amikor pogácsáért nyúlt, vagy hogy abba a pohárba löttyintették neki a kávét, amelyikből vizet ivott, netán, hogy Mesterházy saját kezűleg, az utolsó pillanatban vette el a rajzszöget arról a székről, amelyre volt főnökét ültették. Nem, ilyesmiről szó sem volt. Bárándy szerint a „kulturáltan Gyurcsány-ellenes hangulat” igen frappáns kifejezés, s még annyit mondott, hogy ketten-hárman a frakcióból Gyurcsány mellett szólaltak föl. Elsöprő arány ez, valljuk be. Úgy értem: el fogja söpörni Gyurcsányt. Hogy hová, az egyelőre kérdés. Egy embert, akit ha kidobnak az ajtón, visszajön az ablakon, nem olyan könnyű lerázni. Ezer jel mutat rá, hogy az MSZP nyilvánvalóan szabadulni szeretne Gyurcsánytól, de a régi bűvölet fogva tartja őket viselkedésükben, állásfoglalásaikban. Bárándy Péter teljesen belezavarodott abba a nem túl bonyolult kérdésbe, hogy megalakult-e a Demokrata Párt, vagy sem, illetve, hogy alakult-e vagy megalakították. „De mi a különbség?” – kérdezte a riporternő, amire az ügyvéd úr olyan kacskaringós választ adott, amelyet ő sem értett.

(Magyar Nemzet, 2011. május 14.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.