Közel a vége? Az USA titkos tárgyalásokba kezdett a tálibokkal

Közvetlen tárgyalásokba kezdett az Egyesült Államok az afganisztáni tálibokkal a tíz éve tartó háború politikai rendezése érdekében – írta kedden a The Washington Post című amerikai napilap.

MNO
2011. 05. 17. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy meg nem nevezett amerikai illetékesnek legalább három találkozója volt Katarban, illetve Németországban egy olyan tálib tisztségviselővel, akit a fanatikus mozgalom vezetőjéhez, Mohammed Omár mollához közel állónak tartanak. Az egyik találkozót „nyolc vagy kilenc napja tartották” – írta a lap egy afganisztáni tisztségviselőre hivatkozva. A lap szerint Washington júliusig szeretne haladást elérni a tárgyalásokon, amikor is Barack Obama amerikai elnök bejelenti az első afganisztáni csapatkivonást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.