Közösségi tér lesz a település egykori iskolájából

Közösségi térré alakítják az egykori iskola épületét uniós támogatással a Győr-Moson-Sopron megyei Rábakecöl községben.

MNO
2011. 05. 16. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átalakítás – amelyre 47,7 millió forintot nyertek el a vidékfejlesztési tárcától pályázat útján – már javában zajlik, az épületet az augusztusi falunapra szeretnék átadni – mondta Tuba Erik (független) polgármester hétfőn az MTI-nek. A fejlesztés összköltsége megközelíti a 70 millió forintot. A több mint 20 milliós önrészt hitelből fedezik.

Az épületet akadálymentessé alakítják, tetőterét beépítik. Így háromszintessé válik a létesítmény, amely a helyi közösségeknek, csoportoknak, továbbá a családsegítő szolgálatnak és a jelenleg is ott működő családi napközinek ad helyet. A községi könyvtár és az e-Magyarország pont internetes szolgáltatásait is ott vehetik majd igénybe a dél-rábaközi község lakói.

Emellett nagyobb befogadóképességű rendezvénytermet is berendeznek, mivel a népesebb közönséget vonzó programokat egy kultúrteremnek nevezett, 100 évesnél öregebb uradalmi épületben tartják.

Az alig 800 lakosú községben 2010 szeptembere óta már nem működik az iskola, a gyerekek a szomszédos Beled oktatási intézményében tanulnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.