Kulcsfontosságú az innováció ösztönzése

Az Európai Unióban kulcsfontosságú az innováció ösztönzéséhez a belső piac egységének fokozása – jelentette ki Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerdán Brüsszelben, az úgynevezett európai üzleti fórumon.

MNO
2011. 05. 18. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós elnökség nevében felszólalva kiemelte azt is, hogy a kutatást és az innovációt elsősorban az ipar ösztönzi, az uniónak és a kormányoknak pedig egyebek között arról kell gondoskodniuk, hogy az ipar maga is ösztönzésben részesüljön.

Cséfalvay kifejtette: az újításokat és kutatásfejlesztést is szolgáló egyszerűsítés és az adminisztrációs terhek csökkentése nem technikai kérdés, hanem fontos politikai döntés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.