Kupagyőztes a Kecskemét

A bajnoki aranyérmes Videoton 3-2-es legyőzésével száz éves fennállása legnagyobb sikerét érte el a Kecskemét labdarúgócsapata: megnyerte a Magyar Kupát. A lila-fehérek nyerőembere egyértelműen Foxi Kethevoama volt, a közép-afrikai játékos mesterhármasával elévülhetetlen érdemeket szerzett a kupagyőzelemben.

Pintér Patrick
2011. 05. 17. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KECSKEMÉT–VIDEOTON 3-2 (2-0)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző. Vezette: Iványi.
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh B., Mohl – Bori, Foxi (Szavics, 93.), Csukics (Bertus, 91.), Ebala – Litsingi, Tököli (Dosso, 86.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Videoton: Sebők Zs. – Lázár, Vaskó, Lipták, Elek – Gosztonyi (Lencse, 70.), Sándor Gy., Farkas B. (Szakály D., 60.), Polonkai – Alves, Nikolics. Vezetőedző: Dr. Mezey György.
Gólszerző: Foxi (2., 14., 79.), ill. Csukics (49. – öngól), Nikolics (82.).

A nézők még jóformán még el sem foglalták helyüket a stadionban, a Kecskemét már vezetést szerzett: a 2. percben Tököli adott be remek ütemben a jobb oldalról, a hosszú oldalon érkező Foxi pedig senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt (1-0). Az igazán nagy döbbenet a 14. percben ült ki a Videoton játékosainak arcára, amikor egy újabb kecskeméti ellentámadás végén megint Tököli játszott középre, az üresen hagyott Foxi pedig könnyedén a hálóba belsőzött (2-0).

A már biztosan bajnok Videoton játékából hiányzott az átütőerő, láthatóan megviselte a labdarúgókat az elmúlt hetek eseményei (bajnoki cím ünneplése, Mezey György szezon végi menesztésének híre), no meg a szenzációs KTE-kezdés. Nem találták meg a játék ritmusát, s a szünetig igazán komoly helyzetet nem is tudtak kialakítani Ribánszki kapuja előtt.

A fordulás után ellenben hamar sikerült szépíteni: Alves lövése megpattant Csukics lábán, a labda pedig így a hálóba hullott (2-1). Innentől kezdve intenzívebbé vált a fehérvári együttes, de a nagy lehetőségek mégis a lila-fehérek előtt adódtak. Egy esetben Listingi passz helyet lövést választva elhibázott egy óriási ziccert, a teljesen üresen labdát kérő Tököli láthatóan elégedetlen volt. A 79. percben végleg eldőlt a mérkőzés: Ebala passzát Foxi lőtte a kapuba (3-1). A közép-afrikai játékosnak ez volt a harmadik gólja a találkozón!

A végén még egyszer feljött a Videoton, Nikolics kihasználva a kecskeméti védők hibáját a hálóba lőtt (3-2), de az egyenlítésre már nem maradt elég ideje és ereje a Videotonnak. A kupát így története során először az idén századik születésnapját ünneplő Kecskeméti TE nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.