Látogatottsági rekord Füleken

Új látogatottsági rekordot állított fel a szlovákiai füleki vár; a szombati Múzeumok Éjszakáján négy óra alatt több mint 1400 látogató lépte át a várkaput, így egy éjszaka alatt annyian jártak a múzeumban, mint ahányan rendes körülmények között egy hónap alatt járják be a vár romjait.

MNO
2011. 05. 16. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agócs Attila, a Füleki Vármúzeum igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: ezzel megdőlt a 2009-es látogatottsági rekord, amikor – szintén a Múzeumok Éjszakáján – mintegy 800-an voltak kíváncsiak a Törökök Szlovákiában című kiállítás megnyitójára.

Az igazgató hozzátette: az érdeklődők özönét a vár csak annak köszönhetően viselte el, hogy különböző pontjain tartották meg az egyes attrakciókat és ismeretterjesztő előadásokat. Ezek között volt az őslénytani állandó kiállítás, az ősállatcsontok lelőhelyeiről szóló, valamint a környék egykori vulkánjainak működését szemléltető előadás, tűzshow, népzenei koncert és kézműves bemutató. Agócs elmondta azt is: a Nógrád népművészetét bemutató néprajzi kiállítást a nagy látogatói érdeklődés miatt augusztus végéig meghosszabbították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.