Legszívesebben elfelejtené a vágást Sutil

Feljelentést tett a Forma–1-es Lotus csapat egyik részvényese Adrian Sutil, a Force India pilótája ellen verekedés, illetve sérülés szándékos okozása miatt.

MNO
2011. 05. 17. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eric Lux luxemburgi üzletember genfi ügyvédje a francia hírügynökséghez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy az április 17-én Sanghajban történtek miatt a dosszié összeállítása után juttatták el beadványukat a bíróságra. „A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), csakúgy mint a Force India csapat értesítést kap majd az eljárásról, mihelyt a feljelentést regisztrálják” – fogalmazott az ügyvéd, hozzátéve: védence fenntartja magának a jogot, hogy a későbbiekben az incidensben indirekten érintettekkel szemben is eljárást kezdeményezzen.

Médiajelentések szerint Sutil és Lux összeverekedett egymással egy népszerű sanghaji éjszakai szórakozóhelyen a Kínai Nagydíj után. A dulakodás során a pilóta – aki barátja, a brit Lewis Hamilton győzelmét ünnepelte – egy pezsgőspohárral megvágta az üzletember nyakát, amit össze kellett varrni. Sutil és Hamilton együtt távozott a helyszínről, majd a német versenyző a múlt héten a Bild című lapban utalt a történtekre.

„Azon az eseményen, amelyen magánszemélyként vettem részt, történt valami, egy nagyon szerencsétlen cselekedet a részemről, amellyel egyáltalán nem szándékoltan megsebesítettem valakit. Igazán sajnálom, ami történt, és elnézést kérek” – fogalmazott a pilóta, hozzátéve, hogy az ügynek semmi köze a sportpályafutásához, ezért a továbbiakban nem is szeretne erről nyilatkozni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.