Lelőttek egy szaúdi diplomatát Pakisztánban

Lelőtték Szaúd-Arábia pakisztáni konzulátusának egyik diplomatáját hétfőn Karacsiban – közölte a szaúdi nagykövetség és a helyi rendőrség.

MNO
2011. 05. 16. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadók két motorbicikliről nyitottak tüzet a diplomata gépkocsijára a dél-pakisztáni Karacsiban lévő szaúdi konzulátus közelében, és megölték a külképviselet alkalmazottját. Abdul Azíz al-Gadír szaúdi nagykövet azt mondta, hogy az áldozat diplomata volt, de más követségi források szerint a konzulátus biztonsági szolgálatának volt a tagja.

A konzulátus munkatársát több találat érte, és a helyszínen meghalt – közölte Faiz Legari, Szind tartomány rendőrfőnöke. A rendőrfőnök szerint a két motoros Pakisztán gazdasági fővárosának egyik elegáns negyedében nyitott tüzet a diplomáciai rendszámot viselő járműre. A támadók a motorkerékpáron elmenekültek.

A szindi tartományi belügyminisztérium egyik illetékese közölte: vizsgálják, hogy a hétfői támadásnak van-e köze a május 2-i abbotábádi akcióhoz, amelyben amerikai kommandósok megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szaúdi származású vezetőjét.

Öt nappal ezelőtt ismeretlen támadók két kézigránátot dobtak a szaúdi konzulátusra Karacsiban, de senkinek sem esett baja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.