Ljubljanában lesz a jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lép pályára 2012. április 15. és 21. között a magyar jégkorong-válogatott a divizió I-es A csoportos világbajnokságon – döntött a nemzetközi szövetség (IIHF) elnöksége szombaton Pozsonyban.

MNO
2011. 05. 14. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovénok mellett a britek is jelentkeztek, és mivel utóbbiak 15 éve nem adtak otthont rangos IIHF-tornának, ezért bizakodtak. Csakhogy a többség Ljubljanára szavazott, így a szlovén, a magyar, az osztrák, a brit, a japán és az ukrán csapat itt szerepel majd.

A magyarok és az ukránok – mivel idén ők voltak rendezők – nem is kandidálhattak a 2012-es tornára, de amint azt Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek közvetlenül a voksolás után elmondta: a válogatott és a lelkes magyar szurkolók miatt minden szempontból kedvezőbb, hogy nem Nagy-Britanniában, hanem egy szomszédos országban lesz a divízió I-es vb.

A hat csapat közül az első két helyezett jut ki a 16 elitegyüttest felvonultató 2013-as, svéd–finn közös rendezésű vb-re, míg az utolsó helyezett 2013-ban a divízió I B csoportjában lesz érdekelt. Az elmúlt időszakban Ljubljana kétszer is házigazdája volt divízió I-es tornának: tavaly és 2007-ben a szlovénok éppen a magyarok előtt nyertek és kerültek fel a világelitbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.