Lovagi torna és gasztronómiai verseny is lesz

A Pilis-Dunakanyar amatőr énekkarainak és néptáncegyütteseinek szombati találkozóján lovagi ötpróba és gasztronómiai verseny is vár a kistérség csapataira – mondta el Antal Katalin szervező az MTI-nek.

MNO
2011. 05. 13. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lovagi tornán, hűségpróbán, Lóvá tett lovagok vetélkedőjén és Lovagok iskolasztikája kvízversenyen kell majd bizonyítaniuk rátermettségüket és leleményességüket többek között Szentendre, Budakalász, Leányfalu, Kisoroszi, Csobánka vagy Pilisszentkereszt csapatainak, amelyek főzőtudományukról is számot adnak: a vegetáriánus alkotásokat a kistérség három séfje értékeli majd íz, látvány és ötletesség szempontjából – adott ízelítőt a programokból a szervező. „A Pilis-Dunakanyar településeinek közös tavaszköszöntő fesztiváljára az amatőr néptánccsoportok a térség nemzetiségeinek táncaival érkeznek, közös táncra biztatva a közönséget, míg a helyi énekkarokból összeálló 400 fős alkalmi kórus egyebek mellett Liszt Ó, ifjak, lányok kezdetű húsvéti himnuszát adja elő” – tette hozzá Antal Katalin.

A szervezők reményei szerint a fesztivál színes felvonulással veszi kezdetét szombat délelőtt, melyen a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium lovasai is részt vesznek, a ceremónia kezdetét ágyúlövés jelzi. A kistérség hagyományainak és értékeinek bemutatása kiemelt cél, ezért számos helyi kézműves és gasztronómiai specialitást is kínálnak, a gyerekek pedig kovácsolásban, pajzs- és csákókészítésben próbálhatják ki magukat, és játékos csata is várja őket a szentendrei Czóbel-parkban – fűzte hozzá Antal Katalin.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.