Magyar arany Bakuban

A 78 kg-os Joó Abigél aranyérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat bakui, 100 ezer dollár összdíjazású Grand Prix-versenyén.

MNO
2011. 05. 08. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KSI tavalyi Európa-bajnoka cseh és kanadai ellenfelét is ipponnal verve jutott be az elődöntőbe, ahol a vb- és Eb-első Marhinde Verkerk várt rá. A 20 éves magyar dzsúdós eddigi két mérkőzésükön legyőzte holland ellenfelét, és most is ipponnal bizonyult jobbnak.

A fináléban az áprilisi, isztambuli Eb-n harmadik német Luise Malzahn következett, akivel különpárharcuk 1-1-re állt, a harmadik csata pedig Joó sikerét hozta, aki vasárnapi negyedik összecsapását is ipponnal – ezúttal kis külső horoggal – nyerte meg. Pánczél Gábor tanítványa negyedik Világkupa-diadalát aratta, és medálja mellé háromezer dollárt kapott. Korábban Szófiában (2009), Varsóban (2010) és Bukarestben (2010) állhatott a dobogó tetejére.

A zárónap másik magyarja, Bor Barna egy üzbég és egy holland rivális búcsúztatása után, a nyolc között vazaarival kikapott az ukrán Sztanyiszlav Bondarenkótól, és ötödik lett. Pénteken Karakas Hedvig (57) bronz-, szombaton Mészáros Anett (70) pedig ezüstérmet nyert Azerbajdzsánban, ahol 50 ország 342 dzsúdósa versengett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.