Magyar drogfutárt fogtak el Genovában

Magyar drogfutárt fogtak el az északnyugat-olaszországi Genovában; a férfi mintegy hatvan dekagramm tiszta kokaint próbált meg becsempészni Itáliába – adta hírül a Genova Oggi Notizie olasz hírportál pénteken.

MNO
2011. 05. 13. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz vámosok felfigyeltek egy gépkocsira, amely Barcelonából érkezett a Ligur-tenger partján lévő város kikötőjébe. A jármű átkutatása során az egyik utasülés alatt egy rejtett üreget fedeztek fel, amelyet szőnyegpadlóval fedtek le. A rejtekhelyet igyekeztek légmentesen szigetelni, hogy az esetleges keresőkutyás kutatás ne járjon eredménnyel. Az ülés alá rejtett csomagban több mint 600 gramm tiszta kokainra bukkantak. Ebből a mennyiségből mintegy 4 ezer adag nyerhető ki. A kocsi magyar állampolgárságú tulajdonosát őrizetbe vették, Genova egyik börtönébe szállították, és átadták az igazságügyi szerveknek.

A genovai kikötő az Észak-Afrikából és Spanyolországból származó csempészett drogszállítmányok egyik fontos tranzitállomása – jegyezte meg az észak-olasz hírportál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.