Magyar fotós képein keresztül látható Saigon + Képek

Jelentős versenyeztetés nyomán nyerte el Saigon legmagasabb épületéről, a 68 emeletes Bitexco Financial Towerről való fotózási lehetőséget D. Varga Tamás magyar panorámafotós, így a jövőben az ő nagy felbontású felvételein jelenik meg Saigon kivételes, eddig nem látott részletességgel – áll a fotós sajtóközleményében.<br />

MNO
2011. 05. 17. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

D. Varga Tamás, a PanoGraph fotósa, ügyvezetője Magyarországon elsőként kísérletet tett arra, hogy 360 fokos panorámafelvételeit album formájában kiadja. A Budapest 360° című panorámafotó-album sikerét a Hungary 360°, majd később a Beijing 360° kiadása követte. A PanoGraph kidolgozott egy különleges eljárást a felvételkészítéstől, a szerkesztésen, panorámafotók összeállításán keresztül a megjelentetésig és kiadásig, amely mindenekelőtt magában foglalja a lehető legmagasabb minőségű és felbontású panorámafelvételek készítését. A minőségi felvételek készítése mögött fejlett technológiai háttér és sokéves szakmai tapasztalat áll – tudatja a közlemény.

Saigon legmagasabb épületét, egyben új építészeti szimbólumát, a 68 emeletes Bitexco Financial Towert 2010. október 31-én adták át, azonban a belső munkálatok ekkor még nem készültek el, az irodák és különböző helyiségek kialakítása napjainkban is folyamatban van. Az impozáns alakú, 263 méter magas épületet a New York-i székhelyű Carlos Zapata Studio tervezte. Zapata a tervezés során maximálisan igyekezett alkalmazkodni a helyi környezethez, így a méltóságteljesen felfelé ívelő felhőkarcoló a vietnami kultúra jelképének tartott lótuszvirágra emlékeztet.


„Érezd magad a világ tetején” – csábít a szlogen, és valóban érezhető, hogy körbejárva és kitekintve az ablakokból Saigon városa szó szerint a látogatók lábai alatt hever, akik számára hamarosan érintőképernyős monitorokat helyeznek el hat irányban, amelyeken keresztül hasznos információhoz juthatnak a város múltjáról és jelenéről, valamint nagy felbontású képeken részletesebben is látható mindaz, ami szabad szemmel a távolból – áll a közleményben.


D. Varga Tamás – a pályázat győztesének – képeit itt tekintheti meg.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.