Magyar művészek a Müncheni Művész-Szövetség kiállításán + Kép

Az idén május 14. és junius 12. között kerül sor a 143. „évi nagy kiállitásra”, ahol 131 európai művész 310 művét, festményeket, grafikákat és szobrokat állítanak ki München legnevesebb művészeti központjában, a Haus der Kunstban.

Pintér Patrick
2011. 05. 16. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen szervezet kiállításain a magyar művészek nagyjai már kezdettől rendszeresen részt vettek, és megalapozták a magyar művészek jó hírnevét. A Münchenben élő művészek, Eitler Artúr professzor, dr. Sorger-Babucs Erzsébet, Berend Iván és Ringhoffer József ismét részt vesznek a képzőművészek fellegvárában alkotásaikkal, így öregbítve a magyar művészek hírnevét.

Eitler Artúr professzor 96 évesen a művészek Grande Seniorja, a társulat tiszteletbeli elnöke és nagy tanítómestere. Szellemi, fizikai frissessége, alkotóereje valamennyi művész példaképe. Kiállított négy olajfestménye az ecsetforgatás legmagasabb tudományának eredménye. Csodálattal szemléli minden látogató romantikus, klasszikus mesteri csendéletét vagy a hamburgi kikötő alkonyati hangulatát tökéletesen visszasugárzó tájképét.

Dr. Sorger-Babucs Erzsébet 2010-ben debütált a Haus der Kunstban. A 36 éve Münchenben élő informatikus akkor úgy érezte, elérte művészete csúcspontját, de az idén ismét részt vehet három grafikájával a kiállításon, s az út így még tovább vezet. Erzsi – ahogy műveit még ma is szignózza – nemcsak grafikus, hanem az akvarell és az olajfestészet mestere is, amit eddig számtalan kiállitásán bizonyított. Egyik most kiállított rajzának cime: „A Rákóczi szilfa már csak emlék“. Ez a kép Balatonakarattya híres fájának állít immár nemzetközileg elismert emléket.


Ringhoffer József, aki ugyancsak „törzskiállító”, a portréfestészet nagymestere. Az idén többek között egy különleges kompozíciót mutat be. 101 miniportré szegélyez egy éppen felhúzódó színházi függönyt, ami előtt ugyancsak egy színészportré kandikál elő. A kép cime: Függöny fel.

Berend Iván ugyancsak az állandó résztvevők közé tartozik. Ezoterikus és geometrikus jellegű képei csodálatos, harmonikus színskálában pozitív életérzést sugallanak. Teljesen egyedi technikával dolgozik, ami minden alkotását azonnal felismerhetővé teszi.

Ez a művésznégyes büszkén erősíti tovább a magyar művészek nemzetközi hírnevét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.