Magyar nagykövetség nyílhat Jerevánban

Az Örmény Köztársaság parlamenti elnökével, Hovik Abrahamjánnal való négyszemközti tárgyalással kezdődött kedden Kövér László hivatalos látogatása Örményországban.

MNO
2011. 05. 17. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar Országgyűlés elnökének az örmény politikus megköszönte, hogy az új magyar alkotmányban az örmény kisebbséget államalkotó közösségként határozták meg, és az alaptörvényben is garantálják számukra a kisebbségi jogaikat.

Kövér örmény kollégájának elmondta, hogy a várhatóan ősszel módosítandó választójogi törvényben az örmény kisebbség parlamenti képviseletének kérdését is rendezni fogják, így az örmények képviselője jelen lesz a magyar törvényhozásban.

Az örmény fél kérte egy új magyar nagykövetség megnyitását, hiszen – mint fogalmaztak – a szomszéd országok közül kettőben is van nagykövetség, de Jerevánban még nincs. A hivatalos magyar parlamenti delegáció programja szerdán az Örmény Köztársaság elnökénél, Szerzs Szargszjánnál teendő látogatással folytatódik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.