Megegyezett a Mol a horvát kormánnyal

A Mol megegyezett a horvát kormánnyal az INA 2010-es eredménye után fizetendő osztalékról, a megállapodás szerint a felek azt javasolják majd az INA részvényeseinek éves közgyűlésén, hogy a horvát energetikai társaság tavaly elért nyereségének 50 százalékát fizessék ki osztalékként, 50 százalékát pedig fordítsák beruházásokra.

MNO
2011. 05. 13. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás alapján 480,5 millió kunát (mintegy 17,5 milliárd forintot) fordítanak osztalékfizetésre – közölte a Mol pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint „konstruktív és nyílt” tárgyalásokat folytattak a zágrábi kormánnyal. A Mol az INA legnagyobb tulajdonosa, 47,26 százalékos tulajdonrésszel. A horvát állam részesedése 44,84 százalék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.