Megoldás születhet a vállalkozások előtt álló kihívásokra

Az európai kis- és középvállalkozások előtt álló kihívások helyi és regionális megoldásaira koncentrál, a vállalkozói szellemet és tevékenységet állítja a középpontba egy jövő heti uniós konferencia Gödöllőn – ismertette Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára kedden sajtóbeszélgetésen. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/777958" target="_blank">• Ideje túllépni a mappahajtogatáson, ők többre is képesek</a></strong>

MNO
2011. 05. 17. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május 24–25. között a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezésre kerülő Small Business Act 2011-Mobilising SMEs for the Future of Europe című konferencián a kkv-k fejlesztésére kidolgozott európai kisvállalkozás intézkedéscsomag (small business act – SBA) tagállami bevezetésével foglalkoznak, és bemutatják a legjobb európai üzleti gyakorlatokat.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a vállalkozások nélkül nincs kilábalás a válságból. Megerősítésükhöz pedig a finanszírozási lehetőségek növelése és egy nagy belső piac mellett csökkenteni kell az adminisztrációs és egyéb terheiket, erősíteni kell részvételüket az innovációban. A konferencia ad otthont az Európai Bizottság által immár ötödik alkalommal meghirdetett Európai Vállalkozási Díj (EVD) eredményhirdetésének és díjkiosztójának.

Az öt kategóriában a pályázaton 27 magyar vállalkozás indult, közülük 17 felelt meg valamennyi követelménynek. Az európai fordulóba a nemzetközi zsűri két magyar pályázót juttatott be: a Hotel Pandát, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, és a Heves Megyei Kereskedelmi Kamara energiatakarékossági programját, amellyel helyi vállalkozások energiafelhasználásának racionalizálását támogatják.

A nemzetközi zsűri tagja volt Szöllősi László, a minisztérium vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára, akit Magyarország nemzeti kkv-követeként is bemutatott Cséfalvay Zoltán. Szöllősi László elmondta, hogy feladata az Európai Bizottság és a hazai kkv-k közötti kommunikáció hatékonyabbá tétele lesz. A kormány szándéka – összhangban az SBA célkitűzéseivel – a vállalkozók számára kiszámítható gazdasági, politikai környezet és stabil költségvetési politika megteremtése, valamint a bürokratikus terhek nagyarányú csökkentése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.