Megújul a 83-as főút

Megkezdődtek a 83-as főút Győrt Pápával összekötő szakaszán a felújítás előkészületei – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. honlapján hétfőn publikált közleményben.

MNO
2011. 05. 16. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő években megvalósítandó beruházás során uniós szabvány szerint megerősítik a burkolatot, és a településeket elkerülő utakat építenek. A felújítás pénzügyi hátterét nagyrészt az Európai Unió biztosítja – írják.

A jelenlegi elképzelések szerint a 83. számú főút Pápa és Győr közötti, 37 kilométeres szakaszán az elhasználódott burkolatot korszerű, 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek számára is alkalmas, az uniós szabványoknak megfelelő burkolattal váltják fel. A tervek szerint a két város közötti összes települést elkerülné az új nyomvonal – jegyzik meg.

A főút fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósulhat meg. A beruházások előkészítésére a Közlekedés operatív program (KÖZOP) részeként bruttó 647 millió forint áll rendelkezésre, aminek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az ERFA fedezi.

A beruházás előkészítési munkálatai elkezdődtek. „Hamarosan megkezdjük a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, a tervezési folyamatba az érintett településeket is bevonjuk” – idézi a közlemény Loppert Dánielt, a beruházó NIF Zrt. kommunikációs vezetőjét, aki utalt arra: a beruházás nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pápa és Győr között, valamint az M1-es autópályát is gyorsabban lehet elérni dél felől.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.