Megújult a sásdi közösségi ház

Közösségi ház épült és több intézmény megújult Sásdon, a létesítmények ünnepélyes átadását szombaton tartják a baranyai kisvárosban.

MNO
2011. 05. 14. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A projekt pályázatát készítő Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Sásd önkormányzata és a környező települések alkotta konzorcium az elmúlt szűk másfél évben mintegy 835 millió forintot költött ezen oktatást, művelődést és sportot szolgáló beruházásokra. A költségek döntő részét európai uniós pályázati forrásból fedezték.

A 3400 lelket számláló Sásd történetében példátlan nagyságrendű infrastrukturális fejlesztés révén egy, a sásdi tudásközpontnak is nevezett 2400 négyzetméteres közösségi ház épült, melyben könyvtár, sportcsarnok, konyha, étterem, valamint oktató- és próbatermek is helyet kaptak. A kivitelező az építkezéssel párhuzamosan felújította az általános iskolát, a zeneiskolát, az óvodát, az okmányiroda korábbi helyén pedig bölcsődét alakított ki. Utóbbira évek óta nagy szükség volt a városban.

Sásd és a konzorciumot alkotó tizenegy község önkormányzata bízik abban, hogy együttműködésüknek köszönhetően létrehozott komplex intézményrendszer képes megfelelni a 21. század igényeinek, és hosszú időn át kedvező hatással lesz a térség közművelődésére, oktatására és sportéletére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.