Megyeri Dávid: Alkotmánykerülők

MNO
2011. 05. 09. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amiatt sulykolják, hogy egypárti az alkotmány, mert ők álkétpárti kormányt vittek. Ha nem volna legitim az alaptörvény, akkor az általuk tavalyig meghozott összes jogszabály triplán illegitim, miután sokkal kisebb választói akarat állt mögöttük. Nem véletlen, hogy az alaptörvény kifejezést kínosan kerülik – hisz arra emlékeztet: törvényt szeg, aki ellene cselekszik. Ha viszont nem kellene betartani az alapjogszabályt, az összes többi belőle következőt még annyira sem lenne kötelező. Ma az MSZP-nek egyetlen célja van: az anarchia. A kör bezárult: így fog kezet az anarcho-radikális Cohn-Benditékkel a szintén szélsőséges MSZP.

(Magyar Nemzet, 2011. május 9.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.