Merényletet kíséreltek volna meg Schmitt Pál ellen?

A szerb biztonsági szolgálat tagjai a belgrádi Száva Központ közelében elfogták egy belgrádi, fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Magyarország államfője, Schmitt Pál ellen – tudta meg a szerb „Alo!”. Arra gyanakodnak, hogy a fiatal megpróbálta feltartóztatni azt a járműsort, melyben Schmitt Pál is utazott belgrádi látogatásakor.

MNO
2011. 05. 18. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három fiatalember a BMW-vel először áthajtott az úton május 5-én a Száva Központnál lévő csatlakozásnál, ahol megállította őket a rendőr. Mivel abban a pillanatban a magyar delegáció jövetele miatt a biztonsági intézkedések meg voltak erősítve, a rendőr erősítést kért az ellenőrzéshez – mondja el a lapnak a nyomozókhoz közeli forrás.

Az autó átvizsgálásánál nem került elő fegyver, de a sofőrt letartóztatták. A Biztonsági Információs Ügynökség (BIA) – akárcsak a terrorelhárítási rendőrség – háromszor hallgatta ki őt azzal a gyanúval, hogy meg akarta ölni a magyar elnököt, azonban a fiatalember ezt tagadta.

A lap forrása szerint a sofőrt már az az ötlet is sokkolta, hogy bármit is el akart volna követni. El sem tudja hinni, ami vele történik, és kitartott állítása mellett, hogy a barátaival önfeledten elindult Új-Belgrádból a központba egy italra, és nem is tudta, hogy Schmitt Belgrádban van. Egyedül azt ismerte el, hogy közlekedési vétséget követett el, míg az összes többi vád – ahogy állította – nevetséges.

Annak a gyanújával, hogy Schmitt volt a célpont, a nyomozati bíró elrendelte a 30 napig tartó őrizetbe vételét, terhelve ezt azzal, hogy hivatalos személy munkáját akadályozta a biztonsági feladatának végzésében. A nyomozás Schmitt elleni merénylet ügyében folytatódik.

A magyar elnök május 5-én és 6-án Belgrádban tartózkodott, az első napon találkozott Borisz Tadics szerb elnökkel a „Szerbia” palotában, utána pedig Mirko Cvetkovics miniszterelnökkel, valamint a parlament elnökével, Szlavica Gyukcs-Dejanoviccsal is. A következő napon Schmitt Pál Újvidék elöljáróival találkozott és Szabadkára látogatott.

Az MNO megkereste az ügyben a Köztársasági Elnöki Hivatalt, a Külügyminisztériumot és a Terrorelhárítási Központot, mindhárom helyen későbbre ígértek választ.

(alo.rs, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.