Milliárdok jöhetnének a világhálóról

Szakértői becslések szerint évente tíz-tizenöt milliárd forintot hozhatna az államkasszának a jelenleg illegálisan működő internetes sportfogadó és pókeroldalak megadóztatása. Eközben rohamosan emelkedik az efféle portálok száma.

Magyar Nemzet
2011. 05. 18. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gombamód szaporodnak a külföldi érdekeltségű, de magyar nyelvű online sportfogadást, pókerezést és kaszinózást kínáló internetes oldalak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerencsejáték-felügyeleti főosztályának tapasztalatai szerint manapság több ezer efféle honlap érhető el a világhálón, ám valamennyi portálról elmondható: honi tevékenységük illegális. Molnár Krisztián főosztályvezető lapunknak kifejtette, hogy idehaza kizárólag az adóhatóság engedélyével lehet online szerencsejátékot szervezni, és ilyen engedéllyel csak a Szerencsejáték Zrt. rendelkezik.

– A külföldi elnevezésű honlapok tehát engedély nélkül üzemelnek – mutatott rá a főosztályvezető, majd hozzátette, a hatósági felügyeleti jog hiánya miatt nincs pontos adat arról, hogy az internetes fogadó- és pókeroldalak mekkora forgalmat bonyolítanak le. Más szakértők ugyanakkor úgy vélik: évente több tízezer magyar polgár játszhat ezeken a honlapokon, s az érintettek egy esztendő leforgása alatt 50-100 milliárd forintot tehetnek fel tétként. A hatalmas summából azonban egyetlen fillért sem lát az államkassza, a rendszerint adóparadicsomban vagy offshore-államban bejegyzett külföldi érdekeltségű vállalkozások ugyanis nem fizetnek itthon közterhet – írja a szerdai Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.