Mozgássérült- igazolvánnyal visszaélő autósokra csaptak le

Egy hét alatt 67 olyan ember ellen indult eljárás közokirat-hamisítás miatt Budapesten, akik mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási engedéllyel éltek vissza – erről Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/779279" target="_blank"><strong>• Mozgássérült-igazolvánnyal parkoló luxusautók</strong></a>

MNO
2011. 05. 09. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ezredes elmondta: hétfőn is folytatták az akciójukat, két óra alatt – reggel 8 és 10 óra között – hat embert állítottak elő; valamennyien munkába igyekeztek. A főkapitány helyettese hangsúlyozta: sokan nem is tudják, hogy az igazolvánnyal visszaélve súlyos bűncselekményt követnek el, ami akár hároméves büntetést is maga után vonhat.

Fülöp Valter kiemelte, hogy olyan jelenségről van szó, amelynek a rendőrség szeretne megálljt parancsolni. Az ezredes utalt arra: sokszor látni a fővárosban nagy értékű luxusautókat, amelyek szélvédőjére mozgáskorlátozottak részére kiállított kártyát helyeznek el, de a járműhöz életerős, egészségtől duzzadó ember érkezik. E jelenség miatt kezdett a rendőrség egy hete akciót, s az ellenőrzéseket a jövőben is folytatni kívánják.

Kérdésre válaszolva a főkapitány bűnügyi helyettese kifejtette: gyakori, hogy az érintett családjában valóban van mozgáskorlátozott kártyára jogosult, de nem az ő szállításakor használták fel a kártyát. A sajtótájékoztatón kiosztott írásos összegzés szerint a legtöbb visszaélés miatt a főváros V., VI. és VII. kerületében kellett intézkedniük a rendőröknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.