Nem alszanak eleget a videojátékozó tinédzserek

Nem alszanak eleget azok a fiatalok, akik gyakran játszanak videojátékokkal – állapította meg egy amerikai tanulmány.

MNO
2011. 05. 17. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok a tinédzserek, akik kevesebb mint hét órát alszanak, nem is sportolnak eleget, ez pedig további negatív hatással van egészségükre – jelentették ki a kutatók az Amerikai Pszichiátriai Társulat találkozóján hétfőn. A szükségesnél kevesebb alvás koncentrációzavarokat, szeszélyességet, ingerlékenységet, sőt akár öngyilkossági gondolatokat is előidézhet. A tanulmány elkészítéséhez 16 ezer amerikai tinit kérdeztek ki a kutatók.

Az Egyesült Államokban a fiataloknak csupán tíz százaléka alszik eleget a tudósok szerint, holott éppen a fejlődési szakaszban lévő tizenévesek számára bírna ez különös jelentőséggel. Ehhez hozzájárul az a tényező is, hogy a tinédzserek testi ritmusa más, mint a társadalom további részének: a fiatalok inkább esténként maradnának fent tovább, hogy aztán reggel aludják ki magukat. Életük azonban sajnos nem ezen ritmus alapján működik. A kutatók viszont egy jó hírrel is szolgáltak a tinik számára: megállapították, hogy a televíziózás nincsen hatással az alvási szokásokra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.