Nem hozott váratlan döntést a monetáris tanács

Az elemzői várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 6 százalékos szintjén hétfői ülésén.

MNO
2011. 05. 16. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május a negyedik hónap, amikor a testület nem változtat a jegybanki alapkamaton, ezt megelőzően, november és január között összesen 75 bázisponttal emelkedett a ráta.

A hét tagra kiegészült, teljes körű monetáris tanács minden tagja a 6 százalékos alapkamat tartására szavazott a megelőző, április 18-i kamatdöntő ülésen. Akkor Simor András, az MNB elnöke azt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kamatszint fenntartása mindaddig indokolt, amíg a gazdasági folyamatok az inflációs jelentés alappályájával összhangban alakulnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.