Nem létező gyárakba hirdetett állásokat

Az ország több nagyvárosában, nem létező gyárakba hirdetett állásokat egy hajdúhadházi férfi, aki előzetes orvosi vizsgálat díjaként a jelentkezőktől hatezer forintot kért. Az 1200 sértettet felvonultató ügyben a tatabányai rendőrkapitányság kedden zárta le a nyomozást – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MNO
2011. 05. 17. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkövető 23 különböző e-mail címet használt. Nyomdaipari, konzervgyártó, édességcsomagoló és orvosiműszer-készítő állásokra toborzott jelentkezőket, akiket az ország különböző pontjain ugyanarra az időpontra hívott művelődési házakhoz, kérve, hogy vigyék magukkal a hatezer forint befizetését igazoló csekket – tette hozzá a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Léber Gabriella elmondta: a jelentkezőket a találkozó helyszínén senki nem várta. A rendőrség az e-mail címek alapján jutott el az elkövetőig, aki egy debreceni hajléktalan segítségével nyitott bankszámlát. A pénzforgalmi adatokból kiderült, hogy 60 ember fizetett a csalónak, további 1200 esetben kísérleti szakaszban maradt a bűncselekmény, mert a címzettek nem adták fel a kért összeget.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.