Nem tudják, mi történt: meghalt egy munkás az atomerőműben

Összeesett és meghalt egy szerződéses munkavállaló a földrengés és szökőár által súlyosan megrongált fukusimai atomerőműben szombaton.

MNO
2011. 05. 14. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Macumoto Naojuki, az erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power (Tepco) társaság szóvivője elmondta, hogy a hatvanas éveiben járó férfi a radioaktív víz megtisztításához szükséges eszközöket szállított az erőműben. Munkahelyén összeesett, és a kórházba szállítás után meghalt. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a munkás halálát. Az biztos, hogy nem szenvedett sugárfertőzést.

A szükséges védőfelszerelést – maszkot, kesztyűt és védőruhát – viselte, s az első gyorsellenőrzés nem mutatott ki az egészségre káros mennyiségben sugárzó részecskéket sem az öltözékén, sem a testén.

Japánban több mint két hónapja küzdenek az ország történelmének legsúlyosabb nukleáris üzemi balesetével, amelyet az váltott ki, hogy áramhiány miatt leállt a fukusimai atomerőműben a reaktorok hűtőrendszere.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.