időjárás 19°C Malvin 2022. október 1.
logo

Nemzetpolitikai találkozót tart az IKSZ

MNO
2011.05.15. 09:39

Felvidéki, erdélyi és kárpátaljai ifjúsági szervezetek részvételével nemzetpolitikai találkozót tart Debrecenben az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a következő hétvégén.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: a találkozó célja a Kárpát-medencei magyar politikai ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatok erősítése és a lehetséges jövőbeni együttműködés kereteinek kijelölése.

Az anyaországi és felvidéki, erdélyi, illetve a kárpátaljai ifjúsági szervezetek részvételével tartott találkozón előadást tart Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, és Wetzel Tamás, az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

Felszólal még Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere, valamint Stágel Bence IKSZ-elnök. A programot színesíti a Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezetek focibajnoksága, valamint borkóstoló és táncház is lesz.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.