Nemzetpolitikai találkozót tart az IKSZ

Felvidéki, erdélyi és kárpátaljai ifjúsági szervezetek részvételével nemzetpolitikai találkozót tart Debrecenben az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a következő hétvégén.

MNO
2011. 05. 15. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: a találkozó célja a Kárpát-medencei magyar politikai ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatok erősítése és a lehetséges jövőbeni együttműködés kereteinek kijelölése.

Az anyaországi és felvidéki, erdélyi, illetve a kárpátaljai ifjúsági szervezetek részvételével tartott találkozón előadást tart Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, és Wetzel Tamás, az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

Felszólal még Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere, valamint Stágel Bence IKSZ-elnök. A programot színesíti a Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezetek focibajnoksága, valamint borkóstoló és táncház is lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.