Óriási a mérnökhiány Németországban

Soha annyi betöltetlen mérnöki állást nem regisztráltak még Németországban, mint az idén áprilisban: a német mérnökszövetség (VDI) adatai szerint 68 700 álláshelyre nem akadt jelentkező. Ez 2000 augusztusa, az adat havi nyilvántartásának kezdete óta a legmagasabb szám.

MNO
2011. 05. 13. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyidejűleg 22 300 német mérnök volt munka nélkül, 300-zal kevesebb, mint az előző hónapban. A szakemberhiány a gép- és szállítóeszköz-gyártó ágazatban, valamint az elektromos és építőiparban a legnagyobb.

A német ipari és kereskedelmi kamara (DIHK) szerint mind több vállalkozás látja gazdasági kockázatként a szakemberhiányt: míg egy éve csak minden hatodik, jelenleg már minden harmadik cég érzi ezt veszélynek saját fejlődésére nézve.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.