Őrizetbe vették a 70 éves diktátorfeleséget

Az egyiptomi hatóságok pénteken elrendelték Hoszni Mubarak volt elnök felesége, Suzanne Mubarak őrizetbe vételét – jelentette a MENA állami hírügynökség.

MNO
2011. 05. 13. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előző nap a kormány azt közölte, hogy Mubarakot és feleségét azzal a gyanúval kapcsolatban hallgatták ki, hogy törvénytelen eszközökkel jutottak hatalmas vagyonukhoz. A MENA szerint az ügyészség 15 napra rendelte el a 70 esztendős Mubarak asszony őrizetbe vételét, miközben tovább vizsgálják a vádat. A jelentésből nem derült ki, hol akarják fogva tartani.

A 83 éves volt elnök továbbra is a Sarm es-Sejk-i üdülőváros nemzetközi kórházában van, eddig már többször is kihallgatták, de feleségét csütörtökön idézték be első alkalommal. Suzanne Mubarakot az egyik kairói bankban a nevén lévő 20 millió egyiptomi fontról (mintegy 600 millió forint) és egy kairói luxuslakásról kérdezték. Csütörtökön mindkettőjüket Sarm es-Sejkben hallgatták ki, ahová azt követően vonultak vissza, hogy az elnököt lemondásra kényszerítette a felkelés február 11-én.

Az asszony azóta az üdülővárosban lévő, 36 millió fontra becsült villájukban lakik. Egy pénzügyi felügyelő szerv szerint Mubarak és családja nevén számos számla van, helyi és külföldi valutákban, továbbá luxuslakások és paloták, és értékes telkek. Vannak olyan becslések is, hogy vagyonuk több tízmilliárd dollárra rúg. Mubarak tagadja az állításokat. A volt elnököt ezenkívül felelőssé teszik a felkelés idején történt gyilkosságokért is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.